De Tocht

De omgeving

Midden in het groene hart ligt de Meije. De Meije ligt aan het gelijk- namige riviertje de Meije, een zijrivier van de Rijn en aan de Nieuw- koopse plassen. Een paradijs voor de natuurliefhebber. Als er ijs ligt kan je er fantastisch schaatsen.

De tocht gaat over de Meije, de plassen en de petgaten/sloten. Tijdens de tocht is de opvallende witte watertoren, in de omgeving ook wel Pietje Potlood genoemd, continue zichtbaar. Kenmerkend van de Meije zijn de vele lage bruggetjes.

Een deel van de tocht gaat over beschermd natuurgebied op de Nieuwkoopse plassen. Alleen op de schaats is het mogelijk om te genieten van dit bijzondere landschap.

Afstanden

In dit unieke natuurgebied organiseert IJsclub Meije Vooruit toer- tochten van 15 km. Wil je meer kilometers maken? dan kan je de ronde meerdere keren schaatsen.

Inschrijven

Op de startlocaties kunt u zich inschrijven voor de tocht. De kosten zijn € . Kinderen tot jaar betalen € ,

Koek en zopie

Tijdens de tocht komt u langs twee cafes en twee koek-en-zopie- tenten. De warme choclademelk, snert, gluhwein, gevulde koeken en broodjes zjn dus ruimschoots beschikbaar.

Advies

Schaatsend op de Meije moet u onder diverse lage bruggetjes. Als u een rugzak bij u heeft, bind deze dan op uw buik in plaats van op uw rug. Dat voorkomt veel valpartijen.

Sanitair

Bij de start- en finish, alsmede bij de twee cafes zijn toiletten.

mije-tocht