De Tocht

De omgeving

Midden in het groene hart ligt het buurtschap en riviertje De Meije. Een paradijs voor de natuurliefhebber. Als er ijs ligt kan je er fantastisch schaatsen.

De toertocht gaat over de Meije, de plassen en petgaten/sloten. Tijdens de tocht is de opvallende witte watertoren, in de omgeving ook wel Pietje Potlood genoemd, continue zichtbaar. Kenmerkend van de Meije zijn de vele bruggetjes.

Een deel van de tocht gaat over beschermd natuurgebied op de Nieuwkoopse plassen. Alleen op de schaats is het mogelijk om te genieten van dit bijzondere landschap.

Afstanden

In dit unieke natuurgebied organiseert IJsclub Meije Vooruit toertochten van 15 km. Wil je meer kilometers maken? dan kan je de ronde meerdere keren schaatsen.

Inschrijven

Op de startlocaties kunt u zich van 9.30 uur tot 14.30 uur inschrijven voor de tocht. De eindposten sluiten om 16.30 uur. IJsclub Meije Vooruit werkt met KNSB-startkaarten. Elke deelnemer ontvangt een routekaart met hierop toer- en veiligheidsinstructies alsmede overige informatie en een noodnummer. De kosten voor volwassenen zijn € 8,50. Kinderen tot 12 jaar betalen € 5.

Koek en zopie

Tijdens de tocht komt u langs twee cafes en twee koek-en-zopie-tenten. De warme chocolademelk, snert, gluhwein, gevulde koeken en broodjes zijn dus ruimschoots beschikbaar.

Advies

Schaatsend op de Meije moet u onder diverse bruggetjes. Als u een rugzak bij u heeft, bind deze dan op uw buik in plaats van op uw rug. Dat voorkomt valpartijen.

Sanitair

Bij de start- en finish, alsmede bij de twee cafes zijn toiletten.

mije-tocht